Édes savanyú mártás recept tofuval
Ennek az édes-savanyú mártás receptnek a legnagyobb előnye, hogy 15 perc alatt megvan, így bármelyik rohanós hétköznapon el lehet készíteni. Ha még nem kóstoltad ezt az isteni ragut, akkor mindenképpen próbáld ki! A sok zöldség és a különleges édes-savanyú mártás jól egészítik ki a tofu semleges ízét.
Édes savanyú mártás recept elkészítése tofuval
A keményre sajtolt tofu forró olajban könnyen kisüthető. A zöldségeket csak darabolni kell és roppanósra hagyni sülni. Így hamar vacsorát tálalhatunk. Ha nagyon éhes a család, készítsünk levest is a főfogás elé. Jól illik hozzá a kínai csípős savanyú leves.
Hozzávalók
- 30 dkg tofu
- 2 db kápiapaprika kockára vágva
- 50 dkg káposzta felcsíkozva
- 2 db sárgarépa vékonyra szeletelve
- 4 ek olaj
- 2 ek tamarindpép
- 2 kk őrölt római kömény
- 2 kk só
- fél kk kurkuma
- fél kk őrölt fekete bors
- 2-3 szárított apró csili (ízlés szerint)
- 1 ek reszelt friss gyömbér
- 2 kk nádcukor (vagy nyírfacukor)
Elkészítés
- A tofut összevágjuk, a kockákat két evőkanál olajon aranyszínűre sütjük egy serpenyőben.
- Ha kész, kiszedjük, a serpenyőben pedig felmelegítjük a maradék olajat.
- Beletesszük a gyömbért és a csilit, egy percig pirítjuk, majd rászórjuk a római köményt és a kurkumát, és néhány másodperc múlva hozzáadjuk a paprikát, a répát és a káposztát.
- Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek összeesnek.
- Ekkor felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cukrot.
- Addig főzzük, míg a zöldségek roppanósra megpuhulnak, majd belekeverjük a tamarindpépet és a tofukockákat.
- Alaposan elkeverjük, és ha felforrt, további 3-4 percig főzzük.
Tálalás
Az édes-savanyú mártás recepthez jól illik az illatos basmati rizs. Megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel, vagy akár újhagyma zöldjével is.
Összegzés
Az édes savanyú mártás receptje tuti siker minden alkalommal, akár vendégeknek, akár a szűk családnak készítjük. Ha szeretnénk valami különlegessel feldobni a hétköznapokat, próbáljuk ki bátran!