Loader

Kínai pirított zöldséges tészta

By : | 0 Comments | On : 2018-11-08 | Category : Egyéb

Ez a kínai pirított zöldséges tészta egyszerűen elkészíthető a könnyen beszerezhető alapanyagokból.

Természetesen a kínai pirított zöldséges tészta is számtalan módon készülhet. Most mi egy könnyen elkészíthető változatot mutatunk be, amihez az alapanyagokat is egyszerűen be lehet szerezni.

Kínai pirított zöldséges tészta elkészítése

Hogy milyen zöldséget használunk, abban csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mit használunk fel a kínai pirított zöldséges tésztához. De vannak olyan zöldségek, amiket nem érdemes kihagyni például a sárgarépát, a vöröshagyma, a fokhagyma, és a kaliforniai paprika. Ezek mellett használhatunk akár káposztát, szójacsírát, kukoricát, fafülgombát is.
A hagyományos búzalisztes tészta kitűnő alternatívája a rizstészta, így a vacsoránk vagy ebédünk gluténmentes is lesz. Ráadásul az elkészítésükhöz elég csak felforralni a vizet, majd a tésztát a vízbe tenni és 10 perc alatt a tészta teljesen megpuhul. Természetesen a sima durumlisztes spagetti is tökéletesen megfelel.

Kínai pirított tészta zöldséggel receptje

A kínai pirított tészta zöldséggel sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a kifőzdékben kaphatóak. Érdemes kipróbálni ezt a változatot!

Hozzávalók

1 zacskó rizstészta (3-4 emberre elegendő az 500 grammos csomag)
1 sárgarépa (reszelve, vagy vékonyra szelve)
1 vöröshagyma (csíkokra szelve)
1 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér reszelve
1 csilipaprika
1 piros kaliforniai paprika (csíkokra szelve)
2 evőkanál szezámolaj (ha nincs, a kókuszzsír, vagy a napraforgóolaj is jó)
szójaszósz

Elkészítése

A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük.
A szezámolajat felforrósítjuk a serpenyőnkben, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a gyömbért és pirítjuk őket 3-4 percig. Ne sózzuk, mivel a só hatására levet engednek a zöldségek, és pirulás helyett főni fognak saját levükben.
Adjuk hozzá a tésztát, és pirítsuk még pár percig, majd ízesítsük a szójaszósszal és sóval.

Tálalás

Tálalás előtt meghinthetjük újhagyma zöldjével, durvára tört pirított mogyoróval, vagy pirított szezámmaggal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük