Kínai csípős savanyú leves recept

A kínai csípős savanyú leves receptje Európában is egyre népszerűbb, nem véletlenül: a benne lévő zöldségeknek és a tofunak köszönhetően pár órára biztosan elűzi az éhségedet, ráadásul alacsony kalóriatartalmú Üvegtésztát is lehet beletenni, mert alacsony a szénhidrát- és kalóriatartalma, viszont gazdag vasban, kalciumban és foszforban.

Egy jó sűrű, forró, csípős levesnél nincs jobb gyógyír. Amikor átfagyva érkezel haza, akkor érdemes neki állni ennek a kínai levesnek, átmelegít egy perc alatt és a megfázást is elmulasztja.

Egy jó sűrű, forró, csípős levesnél nincs jobb gyógyír. Amikor átfagyva érkezel haza, akkor érdemes neki állni ennek a kínai levesnek, átmelegít egy perc alatt és a megfázást is elmulasztja. Utána készítsd el ezt a szecsuáni mártást szejtán csíkokkal és teljes értékű ebéd vagy vacsora kerül az asztalodra!

Kínai csípős savanyú leves recept története

Mivel hatalmas országról beszélünk, a kínai konyha szókapcsolat szinte alig értelmezhető. Az egyes régiókban olyan nagyok a földrajzi, éghajlati különbségek, hogy az alapanyagok is teljesen különbözhetnek.

Általában azonban elmondható, hogy a legfőbb jellegzetessége a friss ízek megőrzése, ahogy ennél a kínai csípős savanyú levesnél is.

Kínai csípős savanyú leves elkészítése

Ez a kínai csípős savanyú leves a hogyan főzzünk gyorsan, finomat kategóriában abszolút befutó: gyors, egyszerű, és nagyon ízgazdag, laktató.

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • fél csomag szárított siitake gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél üveg bambuszrügy (konzerv)
  • fél üveg szójacsíra (konzerv)
  • fél tofu
  • pár csepp szezámolaj
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 2 bio zöldségleves kocka
  • 5 púpozott tk. burgonya keményítő
  • 1 ek. 15%-os ecet
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 l víz

Elkészítése

  • A tofut felkockázom és bepácolom egy kicsi szójaszószban.
  • A siitakét csíkokra vágom és forró vízben áztatom.
  • A répát gyaluval gyufaszál méretűre vágom, a bambuszrügyet és a csírát lecsöpögtetem.
  • Olajat hevítek egy lábasban majd beleteszem a répát, bambuszt és csírát, majd kicsit pirítom.
  • Amikor kész, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, csípős rózsát, gyömbért, leveskockát, szójaszószt, gombát, sót és felöntöm a vízzel.
  • Fedő alatt felforralom, közben pár merőkanál levest kiveszek egy mély tálba és elkeverem a keményítővel, majd beleöntöm a levesbe, jól elkeverem.
  • Hozzáadom a felkockázott tofut, ecetet, szezámolajat és még pár percig főzöm.
  • Ha szükséges, még sózom.
  • Amikor kész, beleteszem a karikákra vágott újhagymát.

Tálalás

A kínai csípős savanyú levest leveses tálkákba, vagy mélytányérba merve tálaljuk, mellé készítsünk ki szójaszószt, ecetet és szezámolajat is a későbbi ízesítéshez, evőpálcikát és leveseskanalat egyaránt készítsünk a tányér mellé.

Összegzés

Ez a kínai csípős savanyú leves egy igazán pompás leves. Egyszerre csípős és savanykás ízeivel és sűrű, kissé nyúlós állagával egy ízletes és különleges fogása lehet egy ázsiai tematikájú vacsorának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.