Kínai pirított zöldséges tészta

Természetesen a kínai pirított zöldséges tészta is számtalan módon készülhet. Most mi egy könnyen elkészíthető változatot mutatunk be, amihez az alapanyagokat is egyszerűen be lehet szerezni.

Ez a kínai pirított zöldséges tészta egyszerűen elkészíthető a könnyen beszerezhető alapanyagokból.

Kínai pirított zöldséges tészta elkészítése

Hogy milyen zöldséget használunk, abban csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mit használunk fel a kínai pirított zöldséges tésztához. De vannak olyan zöldségek, amiket nem érdemes kihagyni például a sárgarépát, a vöröshagyma, a fokhagyma, és a kaliforniai paprika. Ezek mellett használhatunk akár káposztát, szójacsírát, kukoricát, fafülgombát is.
A hagyományos búzalisztes tészta kitűnő alternatívája a rizstészta, így a vacsoránk vagy ebédünk gluténmentes is lesz. Ráadásul az elkészítésükhöz elég csak felforralni a vizet, majd a tésztát a vízbe tenni és 10 perc alatt a tészta teljesen megpuhul. Természetesen a sima durumlisztes spagetti is tökéletesen megfelel.

Kínai pirított tészta zöldséggel receptje

A kínai pirított tészta zöldséggel sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a kifőzdékben kaphatóak. Érdemes kipróbálni ezt a változatot!

Hozzávalók

1 zacskó rizstészta (3-4 emberre elegendő az 500 grammos csomag)
1 sárgarépa (reszelve, vagy vékonyra szelve)
1 vöröshagyma (csíkokra szelve)
1 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér reszelve
1 csilipaprika
1 piros kaliforniai paprika (csíkokra szelve)
2 evőkanál szezámolaj (ha nincs, a kókuszzsír, vagy a napraforgóolaj is jó)
szójaszósz

Elkészítése

A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük.
A szezámolajat felforrósítjuk a serpenyőnkben, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a gyömbért és pirítjuk őket 3-4 percig. Ne sózzuk, mivel a só hatására levet engednek a zöldségek, és pirulás helyett főni fognak saját levükben.
Adjuk hozzá a tésztát, és pirítsuk még pár percig, majd ízesítsük a szójaszósszal és sóval.

Tálalás

Tálalás előtt meghinthetjük újhagyma zöldjével, durvára tört pirított mogyoróval, vagy pirított szezámmaggal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.